Termékek Menü

A lázcsillapítók megfázáskor nélkülözhetetlenek!

A téli hónapoknak szinte természetes velejárója a megfázás, ami még az erős immunrendszerrel rendelkezőket is leterítheti időnként. 

Az influenza-jellegű fertőzések száma szintén megnő ilyenkor, és a gyógyulás időszakában nagyon fontos, hogy rendelkezésre álljanak otthon a megfelelő lázcsillapítók. Míg a nátha sokszor csak hőemelkedéssel jár, addig az influenza vagy a bakteriális fertőzések gyakran harmincnyolc fok környéki lázat is okozhatnak. A házipatika összeállításakor tehát érdemes a lázcsillapítók beszerzésére is gondolni.  A meghűléses panaszok esetén természetesen nem elegendő csak a lázcsillapítók használata.

Vannak, akik antibiotikumok segítségével igyekeznek túllendülni a betegség nehéz napjain, mások inkább hisznek a természetes gyógymódokban. A recept nélkül kapható forró italporok és szopogató tabletták igazi csodaszernek számítanak, de nem érdemes alulértékelni a hagymateában vagy a nagyi húslevesében rejlő erőt sem.  Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a nátha, megfázás idején fontos a nagymennyiségű folyadékbevitel. Ennek köszönhetően nem csak a kínzó torokfájás enyhülhet, de a légutakban felhalmozódott váladék is egyszerűbben kiürülhet. A meleg húsleves, vagy a favoritnak számító hagymaleves mellett a szálas gyógyteák is remek választásnak bizonyulnak. A hagymateát ma is sokan kedvelik, és kellemes íze mellett a köhögés hatékony ellenszerének is számít.

Ha felpörgetnénk a szervezet működését és ellátnánk azt értékes mikrotápanyagokkal, akkor a C-vitamint tartalmazó gyümölcsök, citrusfélék mellett a gyömbértea is remek választás. A fokhagyma, a cékla nem véletlen számítanak superfood-nak, ezért ezeket szintén célszerű bevetni a mihamarabbi gyógyulás érdekében.  Ugyan a lázcsillapítók képesek elmulasztani a rossz közérzetet, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a test hőmérsékletének növekedése tulajdonképpen jó jel, hiszen küzd az immunrendszer a vírusokkal, baktériumokkal. A lázcsillapítók szedése mellett azonban törekedjünk a minél több pihenésre, így legalább néhány nap erejéig hagyjuk magunk mögött mindennapi munkahelyi teendőinket.

blog comments powered by Disqus