Termékek Menü
0

Apa levele Bogihoz

Ismét elkezdődött egy tanév. 3 csajszink immár 3 fele megy, hiszen a legkisebb még ovis, középső kislányunk most kezdte a felső tagozatot, a legnagyobb tesó pedig immár középiskolás lett.
Új város, új tanárok, új közösség. Osztályfőnökük egy nagyon kedves házi feladatot adott már az első héten, ami nem is a nebulóknak szólt, hanem a szülőknek. Levelet kellett írni, amit majd 4 év múlva megkapnak a ballagási tarisznyába. Álljon most itt a mi levelünk, amit én írtam Boginak.

Drága Kislányom, Bogikám!

 

Kikerültél apa látómezejéből, s a féltés lett úrrá rajtam. Félre ne értsd, maximálisan megbízom Benned, tudom, hogy okos vagy, mégis féltelek.

Hogy elrepült 15 év! Nemrég még az ölemben, egymással szemben ülve nyomtuk a dumapartit, meséltem Neked, s Te nagyokat kacagtál.

Nemcsak én félek. Tudom, Te is félsz. Félsz az ismeretlentől, az egyedülléttől, a Rád váró kihívásoktól.

De okos vagy és napról napra bölcsebb. Meg fogod találni a helyed az osztályban, az iskolai közösségben, s az utat, amelyen majd elindulsz 4 év múlva. Remélem, messze visz, oda, ahová igazán szeretnéd. Amit az emberi elme el tud képzelni, azt meg is tudja valósítani. Nincsenek határok. Nincsenek határok! Nincsenek határok!!!

Ne félj hát! S ha mégis, akkor is le tudod győzni félelmedet. Bátorság!

 

Figyelj arra, kikkel veszed magad körül!

Barátaidat nagy gonddal válogasd meg. Sok légy száll az édesre, de egyik sem kívánatos. Baráti köröd hatással lesz életed alakulására. Nagyon is! Ezért figyelj oda, kik keresik a barátságod. Attól, hogy van okostelefonja, még nem biztos, hogy okos is.

Ne akarj olyan lenni, mint mások! Ne hasonlítsd, ne mérd magad másokhoz, mert az boldogtalanná tesz. Légy önmagad! Szeress, mert a világnak szüksége van a szeretetedre.
Higgy! Higgy magadban és higgy Istenben, mert hit nélkül nincs semmi. Semmi!

Keresd az emberek barátságát, légy nyitott mások felé, de tudd a különbséget barát és társaság között. Olyan embereket keress magad köré, akiket a Te személyed érdekel, nem pedig a lájkvadászat. Akik tisztelnek, becsülnek, mert ezek alapértékek.

 

Most még félénk vagy. Csöndes, hallgatag.

 

Kérem tanáraidat, hogy bátorítsanak, buzdítsanak szüntelen, mert ez a siker alapja. Bármit meg tudsz tanulni, ha felkeltik az érdeklődésedet, ha motivált vagy. Ezt már sokszor bizonyítottad. Egy tanárnak csak 5%-ban a feladata, hogy megtanítsa a tanagyagot. 95%-ban az odafigyelés, a bátorítás, az ösztönzés, a motiválás, az érdeklődés felkeltése a feladat. Mert ha az megvan, akkor bármit, de tényleg bármit el tudsz érni.

 

Végezd feladataidat mindig alázattal, maximális odafigyeléssel, mert ezzel időt és energiát spórolsz. Bánj úgy az emberekkel, ahogy szeretnéd, hogy Veled is bánjanak. Tisztelettel, becsülettel, emberséggel.

 

Végül pedig tudom, hogy lesz valamennyi hatásom azokra a fiúkra, akik jönnek majd hozzád. Tudatni fogom velük, hogy van egy töltött fegyverem, amit nem félek használni, ha bántanának téged. Bármi is történik majd veled azokban a randevúzós időkben, remélem, mindig észben tartod, hogy én szeretlek. Fiúk jönnek, fiúk mennek, de apa mindig itt lesz. Itt leszek, hogy megöleljelek, és felitassam a könnyeidet, majd pedig hogy ünnepeljem veled a választottadat. Bármit hozzon neked az élet, mindig az én kis hercegnőm leszel.

 

Szeretettel ölel: Apa

 

Edelény, 2017.09.15.
(Kedves húgod, Csimbók nevenapján.)

Tartalomhoz tartozó címkék: életmód
blog comments powered by Disqus