Termékek Menü
0
+3648/341331
Ön itt jár: > >

Blog

Az egészségéges életmóddal kapcsolatos tippek, egészségmegőrzés, az egészség helyreállítása témakörben jelennek meg bolgbejegyzések.

A migrén a fejfájások egyik speciális változata, sokan az erős, hosszan tartó fejfájás szinonimájának tartják. A többnyire féloldali fejfájást sok esetben látászavarokból, vibráló, cikkcakkos fényekből álló migrénaura előzi meg. Mozgászavarok is jelentkezhetnek.
kamillapatika.com

Itt a nyári allergiaszezon, és a strandidőszak is, ám mindössze egy-két nap után nem tudjuk élvezni tovább a pihenést, mert a szemünk fáj, ég és viszket. Ismerős érzés? Bizonyára az, hiszen a kötőhártya-gyulladáson gyakorlatilag mindenki átesik legalább egyszer az életben. Dr. Szigeti András szemészorvossal, nemzetközi szakmai tanácsadóval beszélgettünk.  

Kezdő szülőként talán felmerül a kérdés, hogy miként kell tisztítani egy kisbaba arcát. Összeszedtünk pár tippet.

kamillapatika.com
Egy tipp az ezerféle fogyókúrás receptek helyett
A mentatea nemcsak finom, de a lelassult emésztést is orvosolja.
Kalmár Lalita
Gyógynövényekkel ugyan a gyógyszerek nagyrésze nem váltható ki, de vitathatatlan, hogy kitűnő eredményeket lehet elérni a használatukkal. Vannak azonban olyan kémiai anyagok, készítmények, amelyek növényekkel nem pótolhatók. Nézzük most a legnépszerűbb gyógynövényeinket.

Amikor egy kezdődő fájdalom jelentkezik szervezetünk valamelyik részében, még nem figyelünk oda igazán.

Megszületett a pici, hatalmas az öröm, ám jön az aggódás is. Milyen sűrűn, mennyire kell tisztán tartani a lakást? Mit kell tenni, hogy ne kapjon fertőzést a csecsemő?

Szerencsére a modern korunkban már több helyről is jöhet a segítség a fájdalmak esetében.

Egy reprezentatív felmérés során a megkérdezettek fontossági sorrendet kellett felállítsanak a pénz, hatalom, társadalmi megbecsültség és az egészség között.  Mint az a válaszok elemzéséből kiderült az egészség messze maga mögé utasított minden mást, így elmondhatjuk, hogy az egészségmegőrzés nagyon fontos nekünk, magyaroknak.

A legtöbb szülőt aggodalom tölti el, amikor gyermeke belázasodik. Mindennapi munkánk során gyakran tapasztaljuk, hogy csak kevesen tudják, mi a láz, és mit kell tenni ilyenkor. Ezzel a cikkel szeretnénk segíteni a szülőknek abban, hogy helyesen végezzék el a láz csillapítását gyermekük mielőbbi gyógyulása érdekében.

A gyógyhatású készítmények olyan gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termékek, amelyek fontos szerepet játszanak az egészségmegőrzésben és egyes betegségek tüneteinek enyhítésében, illetve gyógyításában. Egyre tudatosabban használjuk a gyógyhatású készítményeket, hiszen számos különböző betegség esetén megoldással szolgálnak.

Amikor hasogat a fejünk, fáj a fogunk, görcsöl a gyomrunk, komolyabb sérülést szenvedünk, akkor a fájdalomcsillapító hozhat ideiglenes enyhülést.

Néhány tanács, hogy miként kezeljük a kisbabák intim részeit.

Sokunknak van rossz tapasztalata a gyógyszertárakban való hosszas sorbaállással kapcsolatban. Hiszen elég 2-3 személy, aki előttünk vényköteles termékeket szeretne kiváltani és a várakozás máris hosszú percekbe nyúlhat át.

A kedvenc fotel, egy puha pokróc, egy jó forró ital és a gyönyörű kilátás, sok téli estének a kedvelt kiegészítői. Hiszen nincs is kellemesebb érzés, amikor a szerető otthon melegéből csodálhatjuk a havas tájat. 

Sokan már jóval Karácsony előtt elkezdik beszerezni az ünnepi vacsorához szükséges hozzávalókat és a tökéletes ajándékokat. A nagy igyekezetben, sürgés-forgásban és rohangálásban pedig sokszor megfeledkeznek arról, hogy az egészségre is vigyázni kell, különben nem lesz, aki asztal mellé üljön vagy ajándékot bontogasson.

Az allergia az egyik legkellemetlenebb betegség, és mivel olyan sok minden lehet allergén és olyan sok féle tüneteket produkálhat, sok esetben nem is tudjuk, hogy valóban erről van szó. Sajnos az allergia kezelés csak megelőzésből, illetve tünetkezelésből áll, mivel még a mai fejlett technológia sem elég, hogy valaki megoldást találjon erre a problémára.

A betegségekkel nemcsak akkor kell foglalkozni, amikor már kialakultak, hanem a megelőzésükre is törekednünk el. Ennek érdekében segítségül hívatjuk az immunerősítők támogatását, amelyek számtalan formában a rendelkezésünkre állnak.

A szervezetünk számos negatív külső hatással kell megküzdjön és azért, hogy ezekben a harcokban mindig sikeresen helyt tudjon állni, nekünk kell megfelelő segítséget nyújtani.

A fej-, fog-, ízületi fájdalmak a legidegesítőbbek és legelviselhetetlenebbek a kínzó egészségügyi problémák közül. Ezért, ha ezek bármelyike ér utol, akkor azonnal benyúlunk a gyógyszeres szekrénykébe és kikeressük a legerősebb vegyi úton előállított fájdalomcsillapító terméket remélve, hogy minél hamarabb megszűnik a kellemetlen érzés.

Mindenki az élete során kitapasztalta, hogy egyes panaszok illetve kellemetlenségek megszűntetésére milyen készítmények hatnak a leginkább.

A népi gyógyászatban használt természetes alapanyagok felhasználhatóságának tudása lassan kikopni látszik a köztudatból.

Mindegyik patikában megtalálhatóak azok a készítmények, amelyek orvosi ajánlás nélkül is megvásárolhatóak. A vény nélkül kapható termékek tárháza nagyon gazdag olyan készítményekben, amelyek alkalmazhatóak egészségmegőrzés céljából, egyes megbetegedések megelőzésére vagy bizonyos kezelések mellett, a mielőbbi felépülés reményében. 

A legtöbb embernek az ismerősei között van olyan, aki valamire allergiás. Az allergia tulajdonképpen a test túlzott reakciója egy bizonyos anyagra.

Laboratóriumban előállított vér kipróbálását tervezi két éven belül a brit nemzeti egészségügyi szolgálat. Reményeik szerint így segíthetnek azokon a betegeken is, akik a véradók hiánya miatt nem jutnak megfelelő vérhez.Laboratóriumban előállított vér kipróbálását tervezi két éven belül a brit nemzeti egészségügyi szolgálat. Reményeik szerint így segíthetnek azokon a betegeken is, akik a véradók hiánya miatt nem jutnak megfelelő vérhez.   

Amerikai kutatók sikeresen kezelték a bőrrák egy agresszív formáját, a melanómát módosított herpeszvírusokkal. Az immunterápia eme újszerű formája egyes előrehaladott állapotú, műthetetlen betegekben is hatékony.  

Reggelijét készítse magvakból, pizzáját pedig karfiolból.

A kézfertőtlenítők veszélyeire a tudósok már korábban is figyelmeztettek, hiszen a benne rejlő triklozán fertőtlenítőszer hosszú távon kis koncentrátumban is egészségtelen, ezért ki is kell írni annak használatát a flakonokra - írja a hvg-hu.

A szúnyogok által terjesztett betegségekre szeretnénk felhívni a figyelmet a következő írással, amely nemcsak minket, embereket, hanem házi kedvenceinket is veszélyeztetik.

 

Az ízfokozóként, tartósítóként és állagjavítóként használatos transzzsírok a kutatók szerint egyértelműen összefüggésbe hozhatók a 45 éves és a fiatalabb férfiak memóriaromlásával.