Termékek Menü

Migrén esetén teendő?

Nagyon lényeges, hogy tisztában legyen azzal: migrén esetén teendői miben merülnek ki. Sokan úgy tartják, hogy nincsen expressz megoldás, csak a fájdalomcsillapító gyógyszer beszedése segíthet. 

Ám jó, hogyha kipróbál néhány egyszerű házi praktikát, amik az esetek nagy százalékában, ha teljesen nem is képesek elmulasztani a görcsös kínokat, azért enyhítik a testet-lelket ölő tüneteket. A folyadékfogyasztás fontosságáról nem lehet eleget beszélni. Ezt támasztja alá a tapasztalat is. Nemcsak az optimális veseműködés szempontjából elengedhetetlen, hogy nagy hangsúlyt fektessen a minőségi, és mennyiségi folyadék bevitelre. A szervezet egésze igényli a nedvességet, és dehidratált állapotban nincs olyan sejtje, ami ne szenvedne. Mi sem jobb példa erre, mint a migrén.

Ha legközelebb érzi, hogy közelít az alattomos fájdalom gondolja végig: mennyi vizet ivott aznap, vagy éppen előzőleg? A legjobb, amit tehet, ha megelőzésként két nagy pohár ivóvízzel oltja szomját, még akkor is, ha annak jelenlétét fizikailag nem érzi. Különböző orvosi kutatások is beigazolták, hogy az esetek nagy hányadában komoly problémákat okoz a nem megfelelő vízpótlás. Természetesen a folyadék minősége sem mellékes. Sem az üdítők, sem a gyümölcslevek nem számítanak tökéletes alternatíváknak. A legjobb az egyszerű víz, de a tea sem rossz variáció, különösen a zöld, mely megannyi pozitív tulajdonsággal büszkélkedhet.

Migrén esetén teendő, ha a két pohár víz sem segített!

Ha a hidratálás érdekében mindent megtett, akkor próbálja ki ezt az ősi módszert: áztassa be lábait forró vízbe. Ha szereti, bátran használjon illóolajokat (megnyugtató, relaxáló aromákat). A láb áztatása nemcsak egy izom ellazító tevékenység, aminek hatására a görcsök teste minden részén oldódnak. Ennél sokkal többről van szó. A méregtelenítés a lényeg. A lábon keresztül ugyanis a forró víz hatására kiürülnek a toxikus anyagok, melyek legtöbbször közvetlenül hozzájárulnak a migrén kialakulásához. Ha ezzel az egyszerű, tradicionális praktikával megtisztítja szervezetét az oda nem illő anyagoktól, miközben a növelt folyadékfogyasztással szintén pörgeti anyagcseréjét, és a méreganyagok kiválasztását, akkor sokat tehet fájdalmai enyhítéséért. Plusz jó tanács, hogyha pihenni készül takarja le szemeit, ezzel biztosítva a megnyugtató sötétséget, és borsmenta olajjal dörzsölje be halántékát.

Tartalomhoz tartozó címkék: Migrén esetén teendő Migrén
blog comments powered by Disqus