Termékek Menü

EXCILOR TOLL KÖRÖMGOMBA ELLEN 1X

Ár:
5.248 Ft (4.132 Ft + ÁFA)

Az Excilor toll körömgombásodás kezelésére javallt. A visszafertőzés elkerülése érdekében naponta cserélje zokniját, harisnyáját és a cipőjét is kezelje.

Várható szállítás: 2019. május 28.
Szállítási díj: 1.199 Ft
Elérhetőség: Utolsó 4 db raktáron

Leírás és Paraméterek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Betegtájékoztató

Excilor toll gombás körömfertőzés kezelésére 1x

Teljesen behatol a köröm belsejébe, kezeli a gombás körömfertőzést és az eredmény a köröm növekedésekor válik láthatóvá. 400 kezelésre elegendő.

Mi a gombás körömfertőzés?
A gombás körömfertőzés ( más néven onychomycosis vagy onikomikózis) a lábujjakon vagy kézujjakon lévő körmök olyan fertőzését jelenti, amelyet gombák (ún. dermatofiták) okoznak. A fertőzés általában a köröm pereménél kezdődik, amely fehéres-sárgára, barnára vagy zöldre színeződik el. A gomba a köröm alatt vagy a köröm belsejében növekszik, aminek hatására a körömlemez megvastagodik, és elkezd szétszaporodni. Néha a köröm részlegesen vagy teljesen szét is válhat, ami fájdalmas lehet. Néhány esetben a köröm leválik a lábujjról, illetve a kézujjról. 

Hogyan kapja el valaki a gombás körömfertőzést? 
A körmök – leggyakrabban a lábkörmök – gombás fertőzését a higiénia okozza. Normál esetben a körömlemez túl vastag ahhoz, hogy a gombák bele tudjanak hatolni. A sérült körmök azonban könnyen megfertőződhetnek. A túlságosan szűk cipő és/vagy az izzadó lábfej hatására olyan körülmények alakulnak ki, amelyek kedveznek a gombák növekedésének és szétterjedésének. A gombás fertőzések fertőzőek, vagyis el lehet kapni őket másoktól (pl. közösségi zuhanyzóba). Saját magunk megfertőzése is lehetséges: a fertőzés átterjedhet az egyik körömről a másikra. Bizonyos emberek (pl. cukorbetegek, kortikoszteroid-kezelésben részesülők, gyengült immunrendszerű betegek) könnyebben kapnak el gombás fertőzéseket. Fontos, hogy a gombás körömfertőzést a lehető leghamarabb elkezdjék kezelni: minél kisebb a fertőzött terület, annál rövidebb lesz a kezelés időtartama. A gyors kezelés segíthet továbbá megakadályozni, hogy a fertőzés átterjedjen a többi körömre. 

Hogyan lehet megelőzni a gombás körömfertőzést?
- Rendszeresen mosson lábat. Ha szappant használ, utána alaposan öblítse le vízzel, hogy még nyomokban se maradjon a lábán szappan.
- Alaposan szárítsa meg a lábát, különösen a lábujjak között. 
- Tiszta pamut vagy gyapjú zoknit viseljen. 
- Olyan cipőt viseljen, amely engedi „lélegezni” a lábát, és amely nem túl szoros. Rendszeresen váltson cipőt. 
- Használjon valamilyen gombaellenes szert a cipőjében.
- Olyan helyen, ahol sokan járnak mezítláb (pl. közösségi zuhanyzóban, öltözőhelyiségben, uszodában), viseljen szandált. 

Az Excilor a körömgombásodás kezelésére javallt. 

Hogyan kezeli az Excillor a gombás körömfertőzést?
A láb- és kézkörmök legfontosabb alkotóeleme a keratin, amelybe a legtöbb gombaellenes készítmény nem képes behatolni. A legtöbb esetben a gomba a köröm alatt növekszik, ezért nehezen kezelhető. Az Excilor a köröm mikrokörnyezetére fejt ki hatást oly módon, hogy savas kémhatásúvá teszi a körömágyat. Az Excilor be tud hatolni a köröm belsejébe is, így a kezelés a köröm belsejéből kifelé haladva történik. Általában néhány hónap szükséges ahhoz, hogy az érintett köröm ismét teljesen egészségesnek nézzen ki. Egy lábköröm átlagosan 1,5mm-t nő havonta. Az Excilor azonnal csökkenti a köröm pH-értékét, ezáltal olyan környezetet teremt, amely kedvezőtlen a gombák szaporodásához. De a károsodott körömnek időre van szüksége, amíg „kinövi” a fertőzést. 

Az Excilor hatásosságát klinikai vizsgálatokban bizonyítják. 

Használati utasítás: 
Tisztítsa meg körmét, és ha körme lakkozva van, teljesen távolítsa el a lakkot az Excilor használata előtt. 
Az applikátor segítségével vonja be a termékkel a teljes körmöt, valamint körmének peremét alulról is. Bőséges mennyiségű Excilor-t vigyen fel körmére. 
Hagyja, hogy körme megszáradjon (1-2 perc alatt), mielőtt felveszi zokniját, illetve cipőjét. Ez lehetővé teszi, hogy a termék be tudjon hatolni a köröm belsejébe. Normális, ha az alkalmazást követően bizsergést érez a köröm alatt; ez annak a jele, hogy a termék teljesen behatolt a körömbe.

Naponta kétszer kezelje a fertőzött területet (egyszer reggel, egyszer este). A legjobb eredmény elérése érdekében a fertőzött terület legalább három hónapig kezelje. A legjobb, ha a köröm teljes gyógyulásáig folytatja a kezelést. 

Amikor felviszi a terméket a körömre, ne nyomja le túl erősen az applikátort. 

A párolgás megakadályozása érdekében minden egyes kezelés után ellenőrizze, hogy teljesen visszazárta-e az applikátort. 

Az Excilor tartalma: 
Toll: kb. 400 alkalmazásra elegendő 

Mellékhatások
(Nagyon ritka, 100 000 esetből 1-szer fordul elő)
Égető érzés, viszketés, vagy enyhe, helyi fájdalom.
Ha a tünetek nem múlnak el vagy rosszabbodnak, hagyja abba a kezelést, és forduljon gyógyszerészéhez vagy háziorvosához.

Figyelmeztetések
Kizárólag külsőleges használatra. 
Ne használja, ha túlérzékeny vagy allergiás a készítmény bármely összetevőjére. Ügyeljen rra, hogy a készítmény ne kerüljön a szembe vagy bármely nyálkahártyára. Ha a készítmény mégis a szemébe vagy valamely nyálkahártyájára kerül, alaposan öblítse le vízzel. 
Nem állnak rendelkezésre klinikai adatok a termék gyermekek, terhes nők, illetve szoptató anyák általi használatáról. 
A lába t érintő problémákkal küzdő cukorbetegeknek rendszeresen beszélniük kell kezelőorvosukkal. 
Ne használja a terméket a lejárati idő után.

Tárolási feltételek
Szobahőmérsékleten, hőforrástól és közvetlen napfénytől védve tárolandó. 

Gyermekek és háziállatok elől elzárva tartandó.
A kiürült applikátort nem szabad elégetni. 

Összetevők
Etil-laktát, víz (7%), ecetsav, penetrációt fokozó, filmrétegképző szer, tartósítószerek (parabéneket nem tartalmaz) 

Forgalmazó 
Sandoz Hungária Kft., 
Bartók Béla út 43-47., 
1114 Budapest, 
Magyarország 

A tájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2012.január