Termékek Menü

Allergia, asztma kezelése

Folyik az orra? Viszket a szeme? Találunk rá megoldást! Nézzen szét az allergiára ajánlott szereink között és válasszon egy Önnek megfelelőt!

Allergia kezelés hatékonyan

Az allergia kezelés hatékonysága érdekében kerülnünk kell az allergiát kiváltó tényezőket. Az allergia tulajdonképpen a szervezetünk immunrendszerének túlzott reakciója a minket körülvevő betegségeket nem okozó anyagokkal szemben. Az allergiás tünetek legfőbb okozói a különböző pollenek, de allergiásak lehetünk az ételekben található összetevőkre és adalékokra, a különböző állatok által hátrahagyott „porra”, rovarcsípésekre és szinte mindenre, ami belélegezhető vagy lenyelhető. Az allergia kezelés nem tűr halasztást, ha a reakciók súlyosbodni látszanak. A szervezet válaszreakciói különbözők lehetnek, ezek rendszerint az allergiás tünetek súlyosságát is mutatják.

A legenyhébb esetekben bőrpír, illetve bőrkiütések jelentkeznek. Ezek némely esetben komoly viszketéssel járhatnak, de nem törvényszerűen. Az allergiás reakciók előidézhetnek könnyezést és kötőhártya-gyulladást is. A szem fokozottan érzékeny lehet a különböző pollenekre, amelyek rendszerint az év meghatározott időszakában okoznak kellemetlen tüneteket. Sok esetben tüsszögés, orrfolyás, illetve az orr nyálkahártyájának túlérzékenysége is fellép. Legsúlyosabb esetekben az allergiás reakciók a légutak hörgőinek duzzanatát idézik elő, ami akár komoly légzési nehézségekhez is vezethetnek.

A legsúlyosabb allergiás tünetek esetében mindenképpen a gyors orvosi segítségre van szükség, az enyhébb tünetek esetében azonban különböző készítmények állnak a rendelkezésünkre. Bizonyos allergénekkel szemben úgy védekezhetünk, ha a tüneteket megelőzően gyógyszeres kezelést folytatunk. Ez az évenkénti allergia szezon esetében jelent kiszámítható megoldást. Az allergia kezelés rendkívül fontos készítményei a különböző tabletták, sprayek és orrcseppek, amelyek nélkül sokkal nehezebb lenne az allergiások élete.