Termékek Menü

REPARON VÉGBÉLKÚP 10DB

Ár:
2.509 Ft (2.390 Ft + ÁFA)

A Reparon végbélkúp az aranyér és szövődményeinek kezelésére szolgáló készítmény. Fokozza az érintett szövetek természetes védekezőképességét, gyulladáscsökkentő hatású és elősegíti a sebgyógyulást.

Várható szállítás: 2019. május 22.
Szállítási díj: 1.299 Ft
Elérhetőség: Utolsó 4 db raktáron

Leírás és Paraméterek

REPARON ARANYÉR KENŐCS ÉS VÉGBÉLKÚP - BETEGTÁJÉKOZTATÓ

 

 

Hatóanyag: 330,4 millió Vaccina E. coli (steril) - 1 g kenőcsben. 0,66 milliárd Vaccina E. coli (steril) kúponként.


Segédanyag: Kenőcs: fenol, fehér viasz, gyapjúviasz, tisztított víz, sárga vazelin.
Kúp: fenol, szilárd zsír, közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei, tisztított víz

Kenőcs leírás:

sárgás-fehér színű, szagtalan, homogén olajos kenőcs.

Kúp leírás: 

sárgás-fehér színű, szagtalan, torpedó formájú kúp. 

Javallat: 

A Reparon® végbélkenőcs, Reparon® végbélkúp hatóanyagként elölt baktérium kultúra szuszpenziót (fenollal elölt Eschericia coli baktérium alakos elemeit és anyagcseretermékeit) tartalmaz. A baktérium kultúra szuszpenzió a bőrre és nyálkahártyára való felvitele után specifikus és nem-specifikus immunválaszt vált ki, fokozza az érintett szövetek természetes védekezőképességét, gyulladáscsökkentő hatású és elősegíti a sebgyógyulást. A Reparon® végbélkenőcs, Reparon® végbélkúp aranyér és szövődményeinek, mint pl. fájdalom, viszketés, gyulladás, ekcéma, végbélnyílás környékének berepedése, kezelésére szolgál.

Ellenjavallat: 

Ne alkalmazza a készítményt, ha túlérzékeny a készítmény hatóanyagára vagy bármely segédanyagára.

Mellékhatás: 

Mint minden gyógyszernek, a Reparon® végbélkenőcsnek, Reparon® végbélkúpnak is lehetnek mellékhatásai.
A készítmény az alkalmazás helyén átmeneti kivörösödést, viszketést, hámlást okozhat. Ha ilyen tüneteket észlel, hagyja abba a kenőcs, a kúp használatát és forduljon orvoshoz. 
Nagyon ritkán túlérzékenységi (allergiás) reakció is előfordulhat (pl. a készítményben konzerválószerként használt fenollal szemben). Csalánkiütés jelentkezése esetén a gyógyszer alkalmazását feltétlenül hagyja abba és a további teendőket beszélje meg orvosával. Ha a kiütések intenzíven, testszerte jelentkeznek, az esetleges súlyos tünetek megelőzése érdekében forduljon azonnal orvoshoz!
A Reparon® végbélkenőcs, a Reparon® végbélkúpnak előírás szerinti használata mellett egyéb mellékhatással nem kell számolni.
Ha az itt felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb szokatlan tünetet észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Figyelmeztetés: 
-

Kölcsönhatás:

Ha betartja a kenőcs, a kúp alkalmazására vonatkozó előírásokat, egyéb gyógyszerekkel való gyógyszerkölcsönhatásra gyakorlatilag nem kell számítani.
A kenőcs és kondom egyidejű használata a kondom általi védekezés biztonságosságát csökkentheti.

Terhesség / Szoptatás: 

Terhesség és szoptatás idején alkalmazott Reparon® végbélkenőcsre, Reparon® végbélkúp vonatkozó vizsgálati adatok nem állnak rendelkezésre. Mivel a készítményben konzerváló anyagként használt fenol koncentrációja jóval alatta marad a gyakorlatban korábban használt fenol oldatok koncentrációjának, nem várható, hogy terhesség és szoptatás idején az anya és gyermeke biztonságát veszélyeztetné.
Terhesség és szoptatás idején minden gyógyszer használata előtt kérje ki orvosa tanácsát! 

Gépjárművezetés: 

Várhatóan nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és baleseti veszéllyel járó munka végzéséhez szükséges képességeket. 

Alkohol:
-

Adagolás / Alkalmazás: 

A Reparon® végbélkenőcs külső használatra szolgál. 
Ha az orvos másként nem rendeli, székelés és ülőfürdő után a végbél környékét be kell kenni, ill. a tubusra szerelhető toldalék segítségével babnyi kenőcsöt a végbélbe nyomni. Használat után a tubust a védősapkával jól le kell zárni.
-A kenőcs szembe, szem környékére, szájba, szájnyálkahártyára ne kerüljön! A kezelendő terület bekenése után mindig mosson kezet, és ha használata közben mégis az említett területekre jutott a kenőcs, vízzel távolítsa el.
- A kenőcs hatására előfordulhat a fehérnemű elszíneződése, ezért valamilyen betét alkalmazása ajánlott.

Ha az orvos másként nem rendeli, ülőfürdő után 1 kúpot kell a végbélbe helyezni, naponta 1-2 alkalommal. 

Ha adagját elfelejtette bevenni:

Következő alkalommal ne alkalmazzon dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, viszont a túladagolás veszélyének tenné ki magát. Folytassa a kezelést az előírtak szerint.

Túladagolás: 

Mivel a hatóanyagot a végbélnyílás környéki bőrön és nyálkahártyán kell alkalmazni, előírás szerinti használatakor a túladagolás esélye elhanyagolható. A kúp és kenőcs konzerválóanyagént kb. 0,02%-ban tartalmaz fenolt, így a jóval töményebb fenol oldatok alkalmazása mellett leírt szövetkárosító hatások (környéki idegek pusztulása, ekcéma, szövetelhalás) előfordulása még túladagolás esetén sem várható.
Véletlenszerű szájon át történő bevétel esetén (pl. gyermekeknél) előfordulhatnak gyomor-, bélrendszeri panaszok (hasfájás, hányinger). Túladagolás vagy annak gyanúja esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz!

A végbélkúp előírás szerinti használatakor a túladagolás esélye elhanyagolható. A végbélkúp konzerválóanyagént kb. 0,02%-ban tartalmaz fenolt, így a jóval töményebb fenol oldatok alkalmazása mellett leírt szövetkárosító hatások (környéki idegek pusztulása, ekcéma, szövetelhalás) előfordulása még túladagolás esetén sem várható.
Véletlenszerű szájon át történő bevétel esetén (pl. gyermekeknél) előfordulhatnak gyomor-, bélrendszeri panaszok (hasfájás, hányinger). Túladagolás vagy annak gyanúja esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz!

Tárolás: 

5-15 °C között, száraz helyen tárolandó.
A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.

Csomagolás: 25 g kenőcs epoxi-fenol védőlakkal bevont alumínium tubusba töltve és fehér PE kupakkal lezárva. Egy tubus egy dobozban.
10 db végbélkúp PVC/PE fóliában és dobozban.

OGYI-T-9005/01 - Kenőcs
OGYI-T-9006/01 - Kúp

Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 30.648/55/2003
Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 30.649/55/2003

Gyártó és a forgalombahozatali engedély jogosultja: 
Egis Gyógyszergyár NyRt. Magyarország. Budapest.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményétMegjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek

Akik ezt a terméket megvették