Termékek Menü

Herpesz, afta kezelése

Herpesz - a nem túl esztétikus kis hólyagocskák megkeserítik az életét? Válassza ki termékeink közül az önnek leginkább megfelelő kezelési megoldást! Ha nem tud dönteni, segítségre van szüksége, akkor keressen minket bizalommal.
Rendezés:

Olyan gyorsan és megbízhatóan ható, széles spektrumú antibakteriális és gombaellenes hatással rendelkező szájöblítő, amely elsősorban a szájüreg és a torok bakteriális eredetű gyulladásainak kezelésére ajánlott.

Utolsó 4 db raktáron
949 Ft

A Corsodyl szájvíz, chlorhexidint tartalmaz, mely hatóanyaga révén antibakteriális és gombaölő hatású is egyben. Szájfertőtlenítésre és öblögetésre használatos oldat. Segít az ínygyulladás és ínysorvadás megelőzésében, ugyanakkor gátolja a foglepedék-képződést.

  • Ínygulladás megelőzésére és a gyógyulás elősegítésére.

  • Aphta által okozott panaszok esetén

  • Gombás fertőzések gyógyulásának elősegítésére

  • Műfogsor okozta gyulladásra.

  • Fog-és szájsebészeti műtétek előtt és után

 

Raktáron
1.569 Ft

Az Epavir tabletta a szájon és a nemi szerveken egyaránt előforduló Herpes simplex fertőzés kezelésére szolgál. Előnyösen alkalmazható a vírusfertőzés kezdeti stádiumában, a kialakuló tünetek megelőzésére, visszaszorítására.

Raktáron
2.485 Ft

A Faringopront az enyhe (lázzal nem járó) torokfájás, szájfekélyek és egyéb kisebb szájüregi elváltozások kezelésére javallt.

Raktáron
1.499 Ft

A Faringopront az enyhe (lázzal nem járó) torokfájás, szájfekélyek és egyéb kisebb szájüregi elváltozások kezelésére javallt. Cukormentes változat.

Raktáron
1.599 Ft

A Faringopront az enyhe (lázzal nem járó) torokfájás, szájfekélyek és egyéb kisebb szájüregi elváltozások kezelésére javallt. Méz ízesítésű. 

Raktáron
1.499 Ft

Használata javasolt torokgyulladás, gége- és légcsőgyulladás és gennyes, fekélyes szájbetegségek esetén öblögetésre illetve ecsetelésre.

Raktáron
1.410 Ft

A gél a száj és az orr környékén jelentkező vírusfertőzés (Herpes simplex (I)) helyi kezelésére alkalmazható. A kezelés lerövidíti a gyógyulási időt, késlelteti az esetlegesen kiújuló újabb tüneteket, valamint elősegíti a nyálkahártya és a bőrsérülés gyógyulását

Utolsó 4 db raktáron
1.099 Ft

Száj-, orr- és garatnyálkahártya felületeinek sérülése, kisebesedése vagy kifekélyesedése következtében kialakuló fájdalom és gyulladás kezelésére.

Utolsó 2 db raktáron
2.420 Ft

A Strepsils Vitamin C szopogató tabletta enyhíti a torokfájást, vagy az enyhe szájüregi fertőzések okozta fájdalmat.

Raktáron
1.759 Ft

Enyhíti a torokfájást, vagy az enyhe szájüregi fertőzések okozta fájdalmat.

Raktáron
1.845 Ft
A Tantum Verde spray gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatású. Alkalmazható a torok, a száj és a fogíny gyulladásos tüneteinek a kezelésére és szájfertőtlenítésre. Spray formája miatt kifejezetten javasolt olyan kisgyermekek részére, akik még nem tudnak gargarizálni.
Raktáron
1.989 Ft

A Tantum Verde Forte spray enyhíti a torokfájást, vagy az enyhe szájüregi fertőzések okozta fájdalmat, gyulladást.

Raktáron
2.309 Ft

A Telviran krém a herpeszvírus okozta bőrfertőzések helyi kezelésére szolgál.

Raktáron
1.419 Ft

A Zovirax ajakherpesz krém a száj és az arc területén jelentkező herpeszfertőzés helyi kezelésére szolgál.

Raktáron
1.589 Ft

A betegség teljes ideje alatt a szokásosnál is jobban kell ügyelnünk személyes higiéniánkra. Az ajakherpesz első tünete a viszketés, ezért már ekkor érdemes azonnal megkezdeni a terület gyulladásának csökkentését, mégpedig az ajkak jegelésével. A herpesz kezelését követően haladéktalanul mossunk kezet szappannal vagy fertőtlenítő szerrel, valamint lehetőleg herpeszes időszakban soha ne érjünk ugyanazzal a kézzel a szemünkhöz, ne dörzsöljük azt, mert ezzel könnyen átterjeszthetjük a vírust a szem nyálkahártyájának környékére, amely súlyos fertőzést eredményezhet.

A kezelés mellett mindenképpen várjuk meg a herpeszhólyagok leszáradását, a sebek begyógyulását. Mivel a hólyagocskákban lévő váladék és maga a száradt pörk is fertőz, a hólyagokat soha nem szabad sem kaparni, sem tépkedni. A herpesz gyógyulási ideje alatt ne osszuk meg személyes tárgyainkat másokkal: ne használjunk másokkal közös poharat, tányért, evőeszközt, ajakápolót, borotvát, fogkefét, zsebkendőt vagy törölközőt. Ha csak lehet, a hólyagok begyógyulásáig kerüljük a bőrfelületek érintkezését, partnereink biztonsága érdekében kerüljük az intim érintkezést.

Különösen vigyázzunk, amikor kisbabája pelenkáját cseréljük ki a herpesz ideje alatt, ilyenkor mindig mosson kezet a pelenkacsere előtt és után is, ugyanis a kisgyermekekre fokozott veszélyt jelent a herpesz fertőzés, ami akár súlyos komplikációkat is eredményezhet. Ha kontaktlencsét viselünk, a higiénés szabályok szigorú betartásával – csak tiszta kézzel nyúljunk a lencséhez, és kizárólag alapos kézmosás után vegyük ki vagy helyezzük vissza azt. Ha a vírusfertőzés túl gyakran (pl. havonta egyszer, kétszer) tér vissza, forduljunk bőrgyógyászhoz!